DUTCH

Hoe verzamel je e-mailadressen voor e-mailmarketing?

Hoe verzamel je e-mailadressen voor e-mailmarketing?
Photo by Brett Jordan / Unsplash
In: DUTCH, marketing, E-mail + SMS Marketing, newsletter

In deze blog zal ik je tips geven over hoe je een goede kwalitatieve email lijst opbouwt. In mijn vorige blog heb ik het belang uitgelegd van email marketing. Via mijn kanaal kun je de video hierover nog even terugkijken ter achtergrond informatie. De reden om email marketing niet te onderschatten, is dat je niet afhankelijk moet zijn van externe verkeersbronnen. Natuurlijk moet je online adverteren en aan zoekmachine optimalisatie doen, maar dit maakt je nog steeds afhankelijk van externe bronnen. In mijn volgende blog zal ik hier dieper induiken.

Nu gaan we verder in op het creëren van je eigen email lijst. Je eigen klantendatabase mag je zoveel emailen als je zelf wil. Zorg er dan alleen wel voor dat degenen die de email ontvangen, het ook daadwerkelijk interessant vinden. Een grote database kan misschien voordelig lijken, maar als er personen tussen zitten die een bepaald onderwerp niet interessant vinden, bereik je niet het gewenste resultaat.

Waar start ik?

Allereerst begint het met een simpel aanmeldformulier voor jouw emailing. Dit kan je bijvoorbeeld onderaan elke pagina zetten op je website, bijvoorbeeld in de footer. Daarnaast vraag je bij een aankoop of jouw klant zich wil inschrijven voor jouw mailing. Hebben ze zich niet aangemeld bij de aankoop, vraag dit dan nog een keer op de bedankpagina.

Je klanten melden zich sneller aan voor jouw mailing als je wat in het vooruitzicht stelt, geef bijvoorbeeld iets weg als ze zich inschrijven. Dit kan een korting zijn op de eerst volgende bestelling of een advies over jouw producten. Zelf ben ik echter niet een groot fan van té veel korting weggeven. Een deel van jouw klanten zal zich dan namelijk uitschrijven.

Hoe wil je overkomen; wat is jouw Lead Magnet?

Iets om bij stil te staan; vraag jezelf af hoe je wil overkomen in de email box van je klanten. Wil je bijvoorbeeld laten zien wie je écht bent of denk je dat een binnenkomst met een kortingsvoucher een goede zet is? In goede vaktermen verwoord; zoek jouw Lead Magnet, iets dat jouw klanten aantrekt om contactgegevens achter te laten.

Denk nu niet "niemand laat meer contactgegevens achter", dat is namelijk niet waar! Wij verzamelen op relatief eenvoudige wijze nog duizenden emailadressen per maand voor onze klanten. Wij merken hierin wel dat een Lead Magnet het grote verschil maakt voor wel of geen succes. Met het vinden van jouw Lead Magnet trek je namelijk jouw potentiële klant en bouwt hierdoor vervolgens een voor jou kwalitatief goede database op. Het gaat dus echt om kwaliteit boven kwantiteit. Focus je dus écht op jouw potentiële klant.

Strategische tip

Vraag jezelf het volgende af; wanneer je kijkt naar het aankoopproces van jouw klant, waar is dan de grootste vraag naar? En kan en wil je hier antwoord opgeven via jouw mailing? Je zou dit dan kunnen aanbieden als cadeautje als je klant zich inschrijft voor jouw mailing lijst. Let wel; geef niet te veel korting weg, hierdoor kan de kwaliteit van je mailing lijst juist weer minder worden. Indien je dus een korting als cadeautje geeft, is het echt belangrijk om te kijken naar hetgeen dat van waarde is voor jouw klant.

Meer strategische tips nodig? Schrijf je in voor mijn YouTube kanaal.

Bekijk de video over dit onderwerp

More from MessageBull
Great! You’ve successfully signed up.
Welcome back! You've successfully signed in.
You've successfully subscribed to MessageBull.
Your link has expired.
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Success! Your billing info has been updated.
Your billing was not updated.