E-mail + SMS Marketing

Notificatie inferno

Notificatie inferno
Photo by Brian Tromp / Unsplash
In: E-mail + SMS Marketing, DUTCH, marketing, newsletter

Afgelopen week las ik dit artikel op mijn favoriete website, (The Verge, de enige website welke ik écht meerdere keren per dag lees). "We live in notification hell". Het gaat over de ongelofelijk veel notificaties die je krijgt van apps op je telefoon.

Je herkent het wel, je installeert een nieuwe app op je telefoon en de app vraagt wil je notificaties ontvangen. Meestal ben je bang dat je iets mist dus zeg je ja. Gevolg is dat je de gehele dag een ongekende stroom aan notificaties krijgt.

Als je je klanten wilt bereiken dan zijn notificaties niet meer de manier. Ik zelf heb alle notificaties uitgezet met uitzondering van beveiligingssystemen en die van de auto, zodat ik weet wanneer deze de accu vol heeft aan de laadpaal. Ik heb namelijk een hekel aan laadpaal klevers en wil daar zelf niet bij horen.

Op de meeste telefoons krijg je aan het einde van de dag een notificatie samenvatting, bijna niemand leest dit écht. Wat iedereen welk elke dag meerdere keren controleert is zijn SMS box. Bijna niemand heeft veel ongelezen SMSjes op zijn telefoon en natuurlijk e-mail, bij de laatste heb je vaak wel te maken met veel ongelezen berichten. Maar ze worden wel "gezien" ook een ongeopende e-mail zorgt er voor dat je naam toch even zichbaar is in de lange lijst van e-mails. Iedereen scrolt even door zijn inbox. Niet altijd worden alle e-mails gelezen, maar ze worden wel altijd even snel gezien.

Als je je klanten écht wilt bereiken moet je ze daarom ook op deze twee manieren benaderen. Doe je dat goed en heb je écht iets te melden. Dan worden je meeste berichten gelezen en zullen je klanten ook tot actie overgaan. Dat kan je weer helpen met meer te verkopen aan je bestaande klanten.


More from MessageBull
Great! You’ve successfully signed up.
Welcome back! You've successfully signed in.
You've successfully subscribed to MessageBull.
Your link has expired.
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Success! Your billing info has been updated.
Your billing was not updated.