DUTCH

Ga voor eenvoudige ICT

In: DUTCH, newsletter, webshop

Veel webshopeigenaren maken het zichzelf te moeilijk met de software en technologie rondom hun webshop. Beheer of wil je een eigen webshop gaan beheren? In deze blog geef ik je tips over het bepalen van welke ICT je dan het beste kan toepassen. Doordat er steeds meer technologie en software tot onze beschikking komt, kan het namelijk lastig zijn nog door de bomen het bos te zien.


Keep it simple!

Dat er steeds meer technologie tot onze beschikking komt, gaat gelukkig gepaard met ontwikkeling en innovatie. Dit betekent dus ook dat de software steeds gebruiksvriendelijker wordt. Het valt mij alleen op dat veel webshopeigenaren het zichzelf nog steeds te moeilijk maken. Mijn motto is; 'Keep it simple'! Houd het dus eenvoudig als je opzoek gaat naar ICT-systemen voor jouw webshop. Dit bedoel ik in de breedste zin van het woord; of het nu gaat om de webshop software zelf, de administratie of een plugin. Ga het wiel niet opnieuw uitvinden. Je software en technologie eenvoudig houden, begint bij het toepassen van systemen waarbij al bewezen is dat het werkt. Mijn tip is daarom voor SAAS-software te gaan en geen tijd te stoppen in het ontwikkelen van eigen software. Streef er allereerst naar om met je webshop eerst maar eens winst te maken.


ROI, ofwel 'Return On Investment'

Ik ben van mening dat als je nog geen 10 orders per dag hebt, eerst ervoor moet zorgen dat je minimaal 20 orders per dag hebt, voordat je gaat investeren in ICT. Voor een webshop met minder dan 20 orders per dag heb je geen geavanceerde ICT-systemen nodig. Dit aantal orders kun je bij wijze van spreken met behulp van pen en papier runnen. Een ICT-investering is in dit geval zonde van je geld, zorg daarom allereerst voor meer orders. Zet voor jezelf een stip aan de horizon en vraag jezelf af hoeveel orders je over 6 maanden per dag eruit wil hebben. Wanneer je dit bereikt hebt, ga je pas investeren in technologie.


Hulp nodig of wil je weten hoe wij het doen?

Wij hebben een volledig gratis checklist inclusief trainingen beschikbaar gesteld via de volgende link: checklist.emercify.nl. Meld je hier gratis aan en begin zelf met het optimaliseren van je eigen webshop voor het behalen van meer winst.

Meer strategische tips nodig? Schrijf je in voor mijn YouTube kanaal.

Onze Facebook groep voor eCommerce.

Lightspeed gratis proberen.

Sneller leads generen?

Mijn favoriete e-mail software (email mij even voor een gratis template als je een account aanmaakt).

Emercify Summit gemist? Nu niet meer!

Wil jij nog eens jouw website nagaan aan de hand van de checklist die ik voor jou heb samengesteld? Klik dan hier.

More from MessageBull
Great! You’ve successfully signed up.
Welcome back! You've successfully signed in.
You've successfully subscribed to MessageBull.
Your link has expired.
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Success! Your billing info has been updated.
Your billing was not updated.