marketing

Fundamenten van een succesvolle webshop

Fundamenten van een succesvolle webshop
Photo by Scott Blake / Unsplash
In: marketing, newsletter, MessageBull

Een huis blijft niet staan zonder fundering, een webshop verkoopt niet zonder goede basis. Daarom gebruik ik en mijn team al 19 jaar ons het Webshop Success Framework. Mijn eerste échte online verkoop deed ik al in 2003. De online betaalmethode iDeal bestond toen nog geen eens!

Ons Framework overigens ook niet. Ons Framework hebben we uitgewerkt nadat wij bij onze eigen webshops en die van onze klanten ontdekten wat wel werkt.

Het WSF (Webshop Success Framework) bestaat uit drie onderdelen. positionering, aanbod en content. Deze drie onderdelen zijn het belangrijkste van je webshop.

Webshop Success Framework

Natuurlijk zijn er meer belangrijke factoren zoals de webshop zelf, de website. Er vanuitgaande dat je een webshop hebt, dan zijn de drie onderdelen het belangrijkste. Zelfs als je vind dat je webshop een beetje gedateerd is.

In mijn online training over het Webshop Success Framework ga ik dieper in over hoe je dit framework toepast in jouw nieuwe of bestaande webwinkel.

Het lijkt misschien eenvoudig, het bepalen van de positie van je webwinkel, maar wie is echt je klant? Hoe zit het met jouw aanbod, heb jij de producten en je prijsbeleid afgestemd op je ideale klant? Hoe verkoop jij je producten, maak je gebruik van tekst, afbeeldingen en misschien video? Ongetwijfeld ben je hier al mee bezig, maar al te vaak is het niet goed uitgewerkt en ben je als webshop eigenaar ook niet echt tevreden over een of meerdere van deze peilers.

Nu lijkt het wellicht ingewikkeld om al deze onderdelen allemaal uit te voeren, maar dat valt wel mee. Mits je de juiste structuur aanhoudt en daar is waar het wel vaak mis gaat, ik noem dat ondernemers ADHD 😉 Je hebt té veel ideeën en niet alles komt ook écht af. Tijdens mijn online training voor succes met je webshop geef ik je tips en laat ik zien hoe je in weinig tijd het maximale uit je webshop kan halen.

De training kan je hier volledig volgen.

More from MessageBull
Great! You’ve successfully signed up.
Welcome back! You've successfully signed in.
You've successfully subscribed to MessageBull.
Your link has expired.
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Success! Your billing info has been updated.
Your billing was not updated.